X

Чергова зустріч представників проєктів міжнародної технічної допомоги у сфері зміцнення верховенства права

04.12.2020

02 грудня 2020 року в режимі онлайн відбулася чергова зустріч представників проєктів міжнародної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права, організована за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

У заході взяли участь представники вищих органів державної влади України, міжнародних організацій та проєктів міжнародної технічної допомоги.

Перед учасниками заходу виступила Мааіке де Ланген, керівниця Програми з правосуддя для всіх Міжнародної експертної групи за мирне, справедливе та інклюзивне суспільство. Вона представила огляд людиноцентричного підходу до правосуддя та розповіла, що він базується на потребах людей і покликаний забезпечити рівний доступ до правосуддя для всіх незалежно від рівня доходів, статі, віку, расової чи етнічної належності та інших ознак. У своїй презентації Мааіке де Ланген зазначила, що на сьогодні 5,1 мільярда осіб позбавлені правосуддя, а близько 1,5 мільярда осіб мають правові проблеми, які не можуть вирішити. Саме з метою вирішення цих питань необхідно підвищувати правову спроможність людей та громад, забезпечувати доступ до людиноцентричного правосуддя та справедливих результатів.

Крім того, Валентина Мудрік, радниця з питань роботи з громадянським суспільством Програми USAID «Нове правосуддя» запевнила, що застосування людиноцентричного підходу може сприяти розв’язанню проблем, пов’язаних із доступом до правосуддя, з якими стикаються люди під час пандемії, та допоможе подолати негативні наслідки інституційного та економічного характеру.

Секретаріат Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на заході представили начальник юридичного управління Наталя Кідіна та в.о. начальника відділу міжнародного співробітництва Денис Кузнецов.

Довідково:

Програма реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) працює в Україні з жовтня 2016 року.

Мета програми – надання підтримки судовій владі, уряду, парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи.