X

Роман Ігнатов взяв участь у заході «Нарадча Pro» на тему: «Слідство без суду»

21.02.2024

20 лютого 2024 року Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Роман Ігнатов був запрошений взяти участь у заході «Нарадча Pro» на тему: «Слідство без суду», організованому Асоціацією адвокатів України.   

Голова Комісії поінформував присутніх про поточну діяльність ВККСУ, а також висловив свою думку щодо стану кримінальних проваджень у судах першої та апеляційної інстанцій з урахуванням поточної ситуації з суддівськими кадрами.

Учасники заходу обговорили актуальні питання кримінальних проваджень. Роман Ігнатов долучився до дискусії з проблемних питань проведення обшуків, їх мотивів та умов. На його думку, необхідні певні зміни в цій частині, які б конкретизували право з урахуванням практики ЄСПЛ, а також міжнародних стандартів щодо такої важливої слідчої дії.

Голова Комісії також зупинився на деяких особливостях діяльності прокурора, з якими стикаються суди під час апеляційного перегляду справ.  

Організатори заходу переконані, що діалог із представниками органів влади, суддями, вченими, правниками та фахівцями різних галузей сприятиме врегулюванню проблемних питань у сфері права та удосконаленню юридичної практики, що пов’язана з воєнним станом в Україні.