X

Відбулася робоча зустріч із представниками українсько-канадського Проєкту «Підтримка судової реформи»

11.09.2020

09 вересня 2020 року в режимі онлайн відбулася робоча зустріч представників секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з керівником українсько-канадського Проєкту «Підтримка судової реформи» Любомиром Маркевичем та експертом з питань судової реформи Проєкту Валерією Кохан.

Секретаріат Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на заході представили в.о. керівника секретаріату Комісії Олександр Биструшкін та в.о. начальника відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії Денис Кузнецов.

Учасники обговорили поточну роботу секретаріату Комісії в умовах карантину та плани щодо співпраці в межах продовження діяльності українсько-канадського Проєкту «Підтримка судової реформи» до кінця 2021 року.

Олександр Биструшкін наголосив, що секретаріат Комісії готовий співпрацювати з Проєктом, ураховуючи вимоги Кабінету Міністрів України щодо адаптивного карантину.

Водночас представники Проєкту «Підтримка судової реформи» звернули увагу, що Уряд Канади окреслив певні обмеження щодо проведення очних зустрічей під час карантину та враховує політику держав-партнерів у боротьбі з COVID-19. Зважаючи на обмеження, що встановлені в країні у зв’язку з пандемією, виникає питання можливості проведення зустрічей із партнерами в режимі офлайн, а також тренінгів для працівників секретаріату Комісії з дотриманням дистанції та забезпеченням засобів індивідуального захисту.

Довідково:  

Українсько-канадський Проєкт «Підтримка судової реформи» (SJRP) фінансується Урядом Канади через Міністерство міжнародних справ Канади. Його метою є підсилення незалежності судової системи в Україні. Виконавцем Проєкту є Національний суддівський інститут Канади (НСІ). Партнером Проєкту виступає Офіс Уповноваженого з федеральних суддівських справ Канади.