X

Члени Комісії зустрілися з експертом Програми USAID «Справедливість для всіх» психологом, доктором Франк Ван Лайком

24.11.2023

23 листопада 2023 року відбулася робоча зустріч Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Романа Ігнатова з експертом Програми USAID «Справедливість для всіх» доктором Франк Ван Лайком з питань психологічного тестування кандидатів на посаду судді.

У зустрічі також взяли участь керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко, члени Комісії, керівник Програми USAID «Справедливість для всіх» Девід Вон та заступник керівника Програми Наталія Петрова.

Доктор Франк Ван Лайк – інституційний і організаційний психолог з більш ніж 30-річним досвідом розроблення і вдосконалення оціночних критеріїв та є провідним спеціалістом з оцінювання кандидатів на суддівські і прокурорські посади.

Під час дискусії учасники зустрічі ознайомилися із дослідженнями пана Ван Лайка та відзначили особливості проведення тестування морально-психологічних якостей суддів та кандидатів на суддівські посади в Україні.

Франк Ван Лайк поділився досвідом кваліфікаційного оцінювання кандидатів у Нідерландах, окресливши схожості та відмінності оцінювань із Україною. Він також додав декілька рекомендацій для вдосконалення психологічного тестування кандидатів на посаду судді для ВККСУ.

Голова Комісії подякував представникам Програми USAID «Справедливість для всіх» за обмін думками та досвідом, відзначивши постійну підтримку Програми.

Експерти висловили готовність і надалі співпрацювати та допомагати Комісії у консультуванні проведення психологічних тестувань.